Bina Isıtma, Soğutma Ve Havalandırma Sistemlerinin Merkezi Kontrolü Ve Yönetimi
HVAC – Mekanik Otomasyon Sistemi Nedir?
HVAC – Mekanik Otomasyon Sistemi binalarda bulunan ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin merkezi bir noktadan kontrolü ve yönetimini gerçekleştirir. İşletmeciler HVAC – Mekanik Otomasyon Sistemi ile bina ihtiyacını dikkate alarak iklim koşulları doğrultusunda ısıtma soğutma ve havalandırma sistemlerini; enerji verimliliği ve konfor senaryoları doğrultusunda kontrolünü sağlar.
Sistemin en önemli fonksiyonu, binanın bulunduğu iklim koşulları doğrultusunda dış hava değişimleri ile binanın ısıtma, soğutma, havalandırma ihtiyaçlarını karşılaştırarak, optimum enerji tüketimi ile binalarda ideal konfor şartlarının oluşmasını sağlamaktır.
TEK MERKEZDEN
YÖNETİM
ÖZEL FONKSİYON
PROGRAMLAMA
ALARM YÖNETİM
PLATFORMU
EKİPMAN
VERİMLİLİĞİ
HVAC – Mekanik Otomasyon Sistemi bina enerji tüketiminin ortalama %45′ ini tüketen sistemlerin kontrolünü sağlar. Sistem özelinde oluşturulan özel senaryolar ve geçmişe dönük kayıtların alınması ile enerji kayıplarının nedenleri konusunda raporlar oluşturulması sağlanmaktadır.
HVAC – Mekanik Otomasyon Sistemi birbirinden farklı sistemleri bir noktada toplayarak merkezi bir yönetim sağlar. Merkezi bir kontrol sağlanması işletmeye zaman kazandırırken oluşturulan alarm yönetim platformu ile sistemlere anlık müdehale imkanı sağlamaktadır.HVAC – Mekanik Otomasyon Sistemi binaların kullanım amacına göre, otellerde oda konforunu sağlarken, alışveriş merkezlerinde taze hava ihtiyacını kontrol eder, hastanelerde ameliyathanelerin hijyen koşullarını korurken, ofislerde ideal çalışma koşulları için hava kalitesini dengede tutar, spor salonlarında kirli havanın dışarı atılmasını gerçekleştirirken sporcuların sıcak su ihtiyacını karşılar.
HVAC Mekanik Otomasyon Sistemi Neden Önemli?
Birbirinden farklı mekanik sistemin tek bir merkezden kontrolünü sağlar.
Mekanik sistemlerin kontrolü için gerekli olan özel fonksiyonların programlanmasını sağlar.
Zaman yönetim fonksiyonları ile sistemlerin birbiriyle eş zamanlı çalışmasını sağlar.
Alarm yönetim platformu ile arıza alarm ve hata sinyallerinin anlık alınmasını sağlar.
Alarm yönetim platformu ile arızalara müdehale süresini kısaltarak iş gücünün verimli kullanılmasını sağlar.
Kullanıcı fonksiyonları ile sistemlerin ihtiyaçtan fazla çalışmasının önüne geçerek binada enerjinin verimli kullanılmasını ve karbon salınımını azaltılmasını sağlar.
Sistemlerin ihtiyaçtan fazla çalıştırılmaması sonucunda mekanik ekipmanların daha uzun süreli kullanılması ve bakım ihtiyaçlarının daha kolay planlanması sağlanır.